Grill Amok.dk

Æbleris kage

Lige nu bugner det med gode danske æbler.
Igår fik jeg en ide.
Hvad med at kombinere æbler med risengrød.
Og det kom der dette ud af.
Igår lavede jeg en portion risengrød af 1 l sødmælk og 200 gram grødris.
Det blev sat på køl til idag.
Halvdelen af risengrøden blev idag lavet til ris alamande, som skulle være dessert til dagens ret.

Den anden halvdel blev brugt i en kage.
Den ide kommer her.
450 gram groftrevet gode danske æbler
130 gram brun farin
2 spsk limesaft
Ca 500 gram risengrød
lidt polentemel ( du kan også bruge rasp)
25 gram smør

Jeg startede med at finde et ovnfastfad med en 18 cm Ø og 10 cm høj.
Det blev penslet med rapsolie og derefter drysset med polentamel.
Grunden til jeg gør opmærksom på det er, at når et fad er ovnfast, skal det som regel have længere tid i ovn eller grill end hvis det er lavet af metal.

Jeg rev æblerne groft, og kom så 130 gram brun farin i massen og rørte den godt sammen.
Hældte det i fadet og lagde derefter risengrøden oven på.
DSC_0485 DSC_0491
Dryssede lidt polentamel oven på og kom små klatter smør oven på.
DSC_0493 DSC_0494
Derefter røg det i ovnen ved 180 grader….jo du læste rigtig….dette 1. forsøg valgte jeg at lave inde i køkkenet.
Lod det få 1 time og så var det klar til, at stå og køle ned.DSC_0495

Det blev godt
DSC_0499

Næste gang vil jeg prøve at blande det, altså blande risengrøden direkte i de revne æbler og lave en crumbletop.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5