Grill Amok.dk

Bloggen

Dry aged kød …. forsøg med at lave det selv

4 Comments

9
Jeg stod på en demo og så lige ind i dette skab
20161001_095729
Da jeg efter 2 dage havde stået og set på det kød, besluttede jeg at købe et par bøffer og afprøve om det nu også var bedre end alm bøffer.
Efter at have smagt på dette skønne kød var jeg solgt
_dsc0010
På min facebook side kom der en kommentar om at den slags laver man da selv.
Og så var der ikke langt fra tanke til handling.

Jeg fandt ud af at hvis man bruger nogle specielle poser og en vakuumsuger så kan man sagtens lave det selv.
Så poserne blev hjemkøbt, og så gik jeg igang.

Første forsøg og mine erfaringer:

Jeg købte en brasiliansk entrecote på knap 2,4 kg til mit 1 forsøg.
_dsc0051
Først tog jeg et par gummihandsker på, inden jeg skulle røre ved kødet…. vil ikke have evt bakterier fra mine hænder i kødet
_dsc0052
Derefter blev kødet taget ud af pakken, og den væde der var i posen blev hæld ud.
Derefter blev en af de nyindkøbte poser fundet frem og kødet blev lagt i.
Jeg bøjede lige kanten ned på plastikposen inden jeg kom kødet i posen….vil ikke have evt kødsaft på kanten.
Derefter blev vakuumsugeren fundet frem og da min vakuumsuger er til tykke og vaflede poser var der heldigvis hjælp i at bruge en af de tilsendte vaflede små stykker.
Den blev sat inden i posen sådan her
_dsc0061
Og så var det pludselig ingen sag at suge al luften ud af den tynde pose 🙂
_dsc0059
Næste punkt er at sikre sig at kødet kan få luft på alle sider, så har du som mig, et køleskab med glasplader, skal du ligge en rist under kødet.

Du kan finde en meget mere udførlig forklaring hos Meat Lovers Delight her

Og slutteligt sikre dig, at dit temperatur i køleskabet ligger mellem 1 og 4 grader……og UNDGÅ AT HOLDE KØLESKABS DØREN ÅBEN FOR LÆNGE AF GANGEN når du skal hente noget derinde!

Temperatur og graddage kan du læse meget mere om her

Og lige inden jeg stopper første del af indlægget skal du se hvor meget der er sket på 1½ døgn
_dsc0064-001
Den er begyndt at blive en anelse mørkere 🙂
15 oktober
Og hvordan går det så med mit forsøg på selv at lave Dry aged kød
Nu har det ligget i 8 døgn og farven er begyndt at blive mere mørk
Og kødet har tabt 300 gram, så noget sker der  😀
_dsc0080

25 oktober
Og hvordan går det så med mit forsøg på selv at lave dry aged entrecote.
Nu har den ligget i køleskabet i 18 dage og har tabt 560 gram
Jeg kan se der pgs vægtabet er opstået nogle små luftlommer hist og pist men det ser ikke ud til at det skulle give problemer.
På lørdag skal den pakkes ud ….og så skal der smages
_dsc0161
29 oktober
Så er operation Dry aged nået til enden af 1. projekt.
_dsc0179
Her i formiddag blev kødet pakket ud af posen efter 21 dage.
_dsc0180
Vi havde lidt ventet en odour fra kødet….men nej det lugtede hverken surt eller “underligt”.
Kødet har tabt ca 27 % af sin oprindelige vægt.
“Skorpen” virkede læderagtig men jeg valgte at lade den blive på kødet, ….tænkte at hvis det blev for sarp i smagen ved 1 test kan jeg jo altid fjerne det på resten….
Stykket blev derefter skåret op i 8 bøffer a 3 cms tykkelse.
_dsc0182
_dsc0183
Men da vi pga Sørens arbejde ikke når at få mulighed for at kunne spise sammen før mandag, er alle bøffer nu igen vakuum pakket ( i alm vakumposer) og de fleste lagt i fryseren…..minus dem vi skal teste på mandag.
De bøffer er også vakuum pakket igen men blot lagt i køleskabet ved de 3½ grad frem til jeg smider dem på grillen på mandag.
_dsc0184
Lidt tal.
Kødet gik fra 2396 gram til 1758 gram over de 21½ dag
Kødet kostede mig 400 kr + det løse for vakuum og dry aged poser… estimeret pris pr bøf er derfor anslået til ca 60 kr pr bøf
Bøffene vejer i snit ca 210 gram pr styk… måske lidt mindre hvis jeg efterfølgende vælger at slice den yderste kant af bøfferne…efter 1. test.
Og hvad er det så lige bøfferne koster i butikkerne  😀
Test bøfferne kan du læse om her

4 comments on “Dry aged kød …. forsøg med at lave det selv

  1. Finn Johansson

    super info,har et lille køleskab som kan bruges til det og kun skal til det.. det skal prøves, uden poser 😉

    Star
  2. Det er nok et dumt spørgsmål, men kunne du ikke bare lade kødet ligge i den vacuum emballage kødet var pakket ind med?

    Star

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 2 3 4 5